top of page

Kunstwerken fleuren werkkamer wethouder Van Alphen op

VIDEOLege witte muren. Zo zag de werkkamer van Bert van Alphen, wethouder sociale zaken, eruit in het stadhuis. Tot de invasie van de ‘Kunstvliegen’ met hun werken gistermiddag.

AD-Logo-1.png
download.jpeg

Van Alphen is de kunstwerken zelf gaan uitzoeken in Atelier De Kunstvlieg voor mensen met een beperking in de Piet Heinstraat. Maar hij was hélemaal vergeten hoe de schilderijen er ook alweer uitzien. Nu de kunstenaars ze vrijdagmiddag zelf komen brengen in zijn kamer in het stadhuis, gaat het pakpapier over de schilderijen er snel af.

Balance, het kleurrijke werk van Victor Kagiorgis, kan het beste achter het bureau van Van Alphen hangen, vindt Sanny van Helden. Zij is de coördinator van het kunstatelier. ,,Op die plek bij je bureau kan je wel wat balans gebruiken, Bert.’’

De muren in de werkkamer van wethouder Bert van Alphen verkleuren met werken van kunstenaars uit Atelier De Kunstvlieg. Onder meer met een schilderij van Victor Kagiorgis (links). © Frank Jansen

Meisje met Parel

De andere werken, waaronder Het Meisje met Parel van Robin van Zijp, komen in een rij kleurrijke, indrukwekkende afbeeldingen op een rij aan de langste muur.

,,Dan kunnen we ernaar kijken als we hier zitten te vergaderen’’, zegt Monique Vermin, een van de bestuursadviseurs van Van Alphen. Tot haar verrassing krijgt ze zelf een werk van Frances de Boer, waarop ze in het atelier kennelijk opzichtig haar oog had laten vallen.

Alle kunstwer­ken zijn met liefde gemaakt en in volle overtui­ging

Van Alphen

Het is niet toevallig dat Van Alphen de kunst voor zijn werkkamer uitzoekt in Atelier De Kunstvlieg. In een vorige periode als wethouder heeft hij hun pand in de Piet Heinstraat zelf geopend. De non-profitorganisatie biedt er kunstzinnige dagbesteding met vakmensen en vrijwilligers aan mensen met een verstandelijke, lichamelijke of sociaal-emotionele beperking. De deelnemers zijn door hun beperking niet in staat gewoon werk te doen.

,,Alle kunstwerken zijn met liefde gemaakt en in volle overtuiging’’, zegt Van Alphen. ,,Gemaakt door mensen die met een bepaalde beperking midden in het leven staan.’’ Hij verwacht dat collega-wethouders stikjaloers zullen zijn op zijn kamer. 

screenshot-2019-05-10-dhc-592-alles-13-p
voorall.jpg
het-betere-kunst-en-vliegwerk-zeeheldenn
bottom of page