top of page

Ons verhaal

De oprichter 20-05-1949 - 16-12-2020 †

Frans Vierling heeft op 1 augustus 2006 de Stichting Atelier de Kunstvlieg opgericht. Frans was kunstschilder. In 2000 begon hij als activiteitenbegeleider van mensen met een beperking. De ervaringen met dit werk hebben hem ertoe gebracht zelf een atelier op te richten. Frans was directeur en artistiek leider van de Kunstvlieg en onder zijn leiding is de Kunstvlieg geworden tot wat het nu is: een unieke plek voor dagbesteding. Stichting Atelier de Kunstvlieg is een non-profitorganisatie. 

Begeleiding

Medewerkers met een pedagogische en/of atristieke opleiding begeleiden de deelnemers bij hun activiteiten. Zij worden daarbij ondersteund door mensen die dat op vrijwillige basis doen en stagiaires. Gastlessen worden regelmatig gegeven door kunstenaars.

Vrijwillige inzet

Samen maken we het verschil

De Kunstvlieg kan de kwaliteit van de dienstverlening die we nastreven niet leveren zonder de inzet van mensen, die hier op vrijwillige basis werken. Wij zijn op zoek naar mensen die ons team voor kortere of langere tijd versterken.

Naast de begeleiding van de deelnemers wordt ook meegewerkt aan allerlei voorkomende taken, zoals het organiseren van een activiteit of fotograferen.​

Ben je geïnteresseerd, mail of bel dan voor meer informatie. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 16.00 uur. 

IMG_0942_edited.jpg

Stage bij de Kunstvlieg

Stichting Atelier de Kunstvlieg is een door SBB erkend leerbedrijf. Wij bieden stageplaatsen voor leerlingen/studenten van zorgopleidingen en de opleiding HBO Social Work.
Als de Kunstvlieg je aanspreekt kun je een e-mail sturen naar: info@atelierdekunstvlieg.nl.

Kunst en knutselen

Ons creatieve team

Het bestuur verricht zijn werkzaamheden onbezoldigd

bottom of page