top of page
Een aanvraag schrijven

Deelnemen aan de dagbesteding

Deelnemen bij de Atelier de Kunstvlieg kan met een Persoongebonden budget (PGB). Iemand heeft recht op een PGB wanneer er sprake is van een verstandelijke/lichamelijke beperking of ziekte. 

Wet langdurige zorg &
Wet maatschappelijke ondersteuning

Het PGB wordt verstrekt door de Gemeente Den Haag en hiermee kan zorg ingekocht worden bij een zorginstelling: in dit geval de Kunstvlieg. Bij de Kunstvlieg wordt het meest gewerkt met een PGB vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die dagelijks zorg of toezicht nodig hebben.

Een PGB vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) voor dagbesteding kan worden gerealiseerd wanneer de Kunstvlieg volledig aan alle kwaliteitseisen voldoet voor formele zorg. De Kunstvlieg is bezig met de afronding hiervan en verwacht de kwaliteitstoetsing de eerste helft van 2024 te hebben voltooid. 

Mijn PGB & de zorgovereenkomst

Het aanvragen en beheren van een PGB wordt door de budgethouder zelf (de deelnemer) of bijvoorbeeld de verzorger of bewindvoerder gedaan. 

Nadat het PGB is toegekend, kan er een zorgovereenkomst worden opgesteld. Dit wordt samen met een medewerker van de Kunstvlieg gedaan. Hierin worden afspraken opgenomen, zoals welke dagdelen de deelnemer komt en wat het budget is. 

We raden aan een account aan te maken in Mijn PGB Portaal, zodat de overeenkomst makkelijk online ingevuld en ingediend kan worden. Bij het invullen van de zorgovereenkomst wordt er gevraagd naar een zorgbeschrijving. Deze beschrijving kan de Kunstvlieg aanleveren. 

Informele bijeenkomst

Voor meer hulp en informatie over het PGB

Gemeente Den Haag

PerSaldo

Sociale Verzekeringsbank

bottom of page